Israëls lied 'TOY' voor het Eurovisie Songfestival 2018

Friday, May 11, 2018 |  Dov Eilon
Zaterdagavond is het eindelijk zover. Om 21 uur begint het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon. Ook Israël heeft met zangeres Netta opnieuw de finale bereikt.

Het lied TOY (Speelgoed), dat Netta gaat zingen, is sinds de release een bijna hysterische hit geworden. Niet minder dan 20 miljoen mensen hebben het lied van Netta aangeklikt en beluisterd op de YouTube-pagina van de wedstrijd, een absoluut record. In de wedkantoren werd het nummer onmiddellijk op nummer één geplaatst, waardoor Israël met Netta een kanshebber werd voor de titel van dit jaar.

Beste lezers, u kunt ons zaterdag helpen het lied van Israël tot een succes te maken indien u aan de stemming meedoet. Muziek is een kwestie van smaak, dat weten we. Maar nu, nu zelfs de BDS een actie tegen Netta, en vooral Israël, is begonnen om de jury's van andere landen tegen Israël te laten stemmen, heeft Israël uw steun nodig.

Het is al 20 jaar geleden dat Israël de competitie won en naar Jeruzalem bracht. Dat was in 1998 met het lied Diva en Dana International. Als het dit jaar weer zou lukken, zou dat een geweldig cadeau zijn voor de 70e verjaardag van de Staat Israël.

Er zullen morgen in totaal 26 liedjes klinken. Het Israëlische lied kreeg het volgnummer 22. Help Netta dus op te klimmen en laat zien dat er in deze competitie geen ruimte is voor politiek, het moet gewoon leuk zijn.

De 26 liedjes van de wedstrijd van morgen:

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.