Groeten uit Israël: Leven gaat door na Iraanse raketten

Thursday, May 10, 2018 |  Dov Eilon
Goede morgen beste lezer,

Het weer gaat net als in een achtbaan, soms gaat het omhoog en dan weer snel naar beneden. Vandaag zouden de hoogste temperaturen in de meeste delen van het land rond de 30 graden bereiken. Dat doet denken aan de zomer. Het zou vandaag echter ook hard gaan waaien zodat er in het zuiden zandstormen kunnen voorkomen. En morgen ziet alles er weer heel anders uit. De temperaturen zullen weer flink dalen en tegen de avond kan het weer regenen. De regen weet dit jaar niet van ophouden.

En hier is het weer voor vandaag in Israël: Gedeeltelijk bewolkt met een aanzienlijke stijging van de temperatuur. Bovengemiddeld warm en droog. Sterke winden met de mogelijkheid van zandstormen in het zuiden. De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 27 graden, Tel Aviv 32 graden, Haifa 29 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 33 graden, aan de Dode Zee 33 graden, Be'er Sheva 35 graden, Eilat aan de Rode Zee 31 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is een centimeter gestegen en staat nu 213,36 meter onder de zeespiegel.

Wat is er vannacht in het noorden gebeurd, was het eerste dat ik las toen ik in de bus was gaan zitten. Ongeveer 20 raketten zouden door Iraanse troepen zijn afgeschoten op Israëlische posities op de Golanhoogten. Het was niet zo dat we zoiets hadden verwacht, maar vanmorgen verraste het nieuws me toch. Ik vraag me af wat dit de Iraniërs nu heeft gebracht. Israël zit niet stil te kijken naar wat er daarna komt. De reactie liet niet lang op zich wachten. Daarover meer in onze berichten.

De kranten Israel Hayom en Yediot Achronot berichten op de voorpagina over de nachtelijke raketaanval: 'Na middernacht: alarmen, onderscheppingen en inslagen op de Golan', 'Iran vuurde 20 raketten af op buitenposten op de Golan'

Nu is het dagelijks leven teruggekeerd in het noorden, ook het onderwijs in de scholen gaat door, zoals altijd. Jammer is dat de bewoners van de Golan indirect een beetje te lijden hebben van de situatie. Veel mensen die het weekeinde op de Golan wilden doorbrengen, hebben hun gereserveerde kamers geannuleerd.

Ik hoop dat de situatie in het noorden niet verder zal escaleren en dat het bij deze ene Iraanse 'aanval' zal blijven en dat we allemaal een rustig weekeinde zullen hebben.

Ik wens u een prettige donderdag, het ga u goed.

Shalom uit Jeruzalem!
Dov

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.