Iraanse aanval verwacht na opzeggen nucleaire deal

Wednesday, May 09, 2018 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag in zijn verklaring al gezegd wat eigenlijk al werd verwacht. Hij zei dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de nucleaire overeenkomst met Iran en de sancties tegen het land zullen hervatten.

Hij zei ook dat de nucleaire overeenkomst een slechte en vreselijke deal was die nooit had mogen worden ondertekend. Direct na de toespraak van Trump verklaarde premier Benjamin Netanyahu dat Israël de wijze beslissing van de president steunt.

'Israël staat volledig achter het moedige besluit van president Trump om de rampzalige nucleaire overeenkomst met het terroristische regime in Teheran te verwerpen. Israël heeft zich van meet af aan tegen de nucleaire overeenkomst verzet, omdat deze de Iraanse weg naar een bom niet versperde, maar de weg vrijmaakte voor een heel arsenaal aan atoombommen, en dat in slechts een paar jaar tijd. De opheffing van de sancties in het kader van de overeenkomst heeft al rampzalige gevolgen. De overeenkomst heeft een oorlog niet verder weg gebracht, maar juist dichterbij gebracht. De overeenkomst heeft de Iraanse agressie niet verminderd, maar dramatisch versterkt, zoals we in het hele Midden-Oosten zien. Sinds de overeenkomst is de Iraanse agressie gestaag toegenomen, in Irak, Libanon, Jemen, Gaza en vooral in Syrië, waar Iran militaire bases probeert te bouwen om Israël van daaruit aan te vallen...'.

' ..Israël is van mening dat president Trump een historische stap heeft gezet en daarom danken wij president Trump voor zijn moedige leiderschap, zijn inzet tegen het terroristische regime in Teheran en zijn inzet om ervoor te zorgen dat Iran nooit kernwapens zal krijgen, niet vandaag, niet over tien jaar, nooit.. '

Gespannen situatie
Kort voor de toespraak van de Amerikaanse president riep het Israëlische leger de districten in het noorden op de openbare beveiligde ruimten te openen om voorbereid te zijn voor een mogelijke aanval van Iran. Hij besloot deze stap te zetten nadat in Syrië verdachte bewegingen waren geregistreerd.

Amerikaanse veiligheidsexperts waarschuwden ook voor een mogelijke Iraanse aanval op Israël. Dit kan een aanval zijn die in eerste instantie niet lijkt op een aanval door de Iraniërs. Een aantal Israëlische reservisten werd opgeroepen voor paraatheid in het noorden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.