Terreur met brandende vliegers gaat door

Wednesday, May 09, 2018 |  Redactie Israel Today
Terwijl velen, na de verklaring van de Amerikaanse president Trump dat de VS het nucleaire akkoord opzegt, de blik naar het noorden richten, in afwachting van een Iraanse reactie, blijven Israëlische velden in het zuiden aan de grens met de Gazastrook branden.

Sinds dinsdagavond werden verschillende zogenaamde vuurdraken vanuit de Gazastrook naar de graanvelden van het Sha'ar HaNegev-district gevlogen en staken die in brand. Een bijzonder grote brand brak uit in de buurt van de Kibboetz Nachal Oz (zie video).

De omvang van de schade werd pas na een uur duidelijk en geschat op enkele honderdduizenden shekkels. Minister van Financiën Moshe Kachlon verzekerde de Israëlische boeren compensatiebetalingen. Ze zullen worden erkend als slachtoffers van terroristische aanslagen.

Ook in andere kibbutzim werden branden gemeld door de 'vuurdraken'. Gelukkig heeft niemand daar schade geleden. De plaatselijke bevolking werden opgeroepen om de brandende vlieger niet te naderen of aan te raken omdat ze bang waren dat die explosieve stoffen kan bevatten.

Een brandende vlieger in de lucht, gefilmd door een drone

Knessetlid Haim Yelin (Yesh Atid) zei dat het laten vliegen van een brandende vlieger op Israëlisch grondgebied het zelfde is als het afschieten van een Qassam-raket op Israël. Maar de media berichten er niet meer over, nu we elke dag met deze branden te maken. Het aantal berichten in de media is steeds minder. "

'Als het vuur maar 50 meter van een gemeenschap is en dreigt zich uit te breiden, kan dit niet worden genegeerd. Deze terreur met vliegers behoort geen deel uit te maken van onze dagelijkse routine.'

En alsof het niet genoeg was met de vliegers, werden er maandag meerdere heliumballonnen over de grens naar Israël gevlogen. Een brand die daardoor uitbrak in een tarweveld nabij de Kibboetz Mefalsin veroorzaakte aanzienlijke schade.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.