Elor Azaria is vrijgelaten en thuis verwelkomd

Tuesday, May 08, 2018 |  Redactie Israel Today
Elor Azaria, een voormalig sergeant die werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden wegens zijn schot op een reeds overwonnen terrorist in Hebron, een straf die later werden teruggebracht tot 14 maanden, is na het uitzitten van tweederde van zijn straf, vrijgelaten uit de gevangenis.

Zijn vrijlating werd vanmorgen gevierd met een feestelijke ontvangst door zijn familie en vrienden. Eigenlijk zou Elor Azaria pas donderdag vrijgelaten worden, maar vanwege het huwelijk van zijn broer vanmorgen, mocht hij vandaag de gevangenis verlaten.

In zijn moederstad Ramle werd een groot welkomstfeest gehouden, men had lang op deze dag gewacht. Elor's vader Charlie zei in een verklaring aan de media: 'Vandaag is een gelukkige dag, na 26 maanden van lijden en een nachtmerrie die ik niemand toewens, zelfs niet degenen die me haten. We hebben een moeilijke tijd achter ons. Vandaag vieren we het. 95 procent van de bevolking achter ons staat. Deze omhelzing van het volk is de grootste knuffel die er bestaat.'

Elor's moeder, Oshrat, was dolgelukkig en zei: 'Vandaag is mijn Onafhankelijkheidsdag, mijn licht is thuisgekomen.'

De burgemeester van Ramle feliciteerde Elor ook met zijn vrijlating: 'We feliciteren Elor en zijn familie met zijn vrijlating. Ik ben blij dat er nu een eind is gekomen aan deze periode. Die heeft een heel land, het leger, de Israëlische samenleving en de familie van Elor geschokt. Ik wens Elor een goed leven en veel succes in alles wat hij van plan is te doen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.