Video van de dag: De Romeinse stad Caesarea

Tuesday, May 08, 2018 |  Redactie Israel Today

De video van vandaag toont ons opnamen van de haven in Caesarea. De oude stad werd door Herodes tussen 22 en 10 voor Christus gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Augustus, wiens volledige naam was 'keizer Caesar Augustus'. Vandaar de naam 'Caesarea'. Er werden talrijke luxueuze gebouwen neergezet, waaronder een amfitheater, dat tot op de dag van vandaag gebruikt wordt voor concerten.

De oude haven is volledig gerestaureerd en is nu een populaire vakantiebestemming, niet alleen voor toeristen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende cafés en restaurants aan de haven. In een multimediapresentatie kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van deze plaats.

De archeologische vindplaatsen in de Caesarea behoren tot de belangrijkste van Israël en de hele vindplaats is uitgeroepen tot Nationaal Park. De video geeft ons enkele indrukken van deze bijzondere plaats, die niet over het hoofd gezien mogen worden tijdens een reis naar Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.