Wegwijzer naar de Amerikaanse ambassade is er al

Monday, May 07, 2018 |  Redactie Israel Today
De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, heeft maandag de eerste wegwijzer naar de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem opgehangen. De voorbereidingen voor de feestelijke opening van de nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem zijn in volle gang.

Afbeelding: Nir Barkat, de burgemeester van Jeruzalem, hangt de eerste wegwijzer naar de nieuwe Amerikaanse ambassade (foto: gemeente Jeruzalem)

'Dit is geen droom, maar realiteit', zei Nir Barkat. 'Ik ben trots en opgewonden om vanochtend de eerste wegwijzer naar de Amerikaanse ambassade op te hangen, die volgende week wordt geopend. Dit is een historisch moment waarvoor ik president Donald Trump zeer dankbaar ben. Jeruzalem is de eeuwige hoofdstad van het Joodse volk en nu begint de wereld dit te erkennen.'

Het Amerikaanse consulaat, straks ambassade, en een wegwijzer erheen.(Foto's: Yonatan Sindel/Flash90)

Vandaag zijn er in totaal drie borden geplaatst bij de toekomstige Amerikaanse ambassade. Voor het nieuwe ambassadegebouw, waar voorheen het Amerikaanse consulaat was gehuisvest, zijn Israëlische en Amerikaanse vlaggen geplaatst ter voorbereiding van de openingsceremonie van de ambassade volgende week.

In Jeruzalem wordt het nog steeds mogelijk geacht dat president Tromp zelf de inwijding van de nieuwe ambassade bijwoont en daarvoor voor slechts enkele uren naar Israël komt. Volgens een nieuw bericht van het Witte Huis is deze mogelijkheid echter nog niet in overweging genomen. Anders wordt verwacht dat de grote Amerikaanse delegatie door de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin wordt geleid. Hij kan worden vergezeld door Trumps dochter Ivanka en zijn schoonzoon Jared Kushner.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.