Israëlische leger reageert op brandende vliegers

zondag 6 mei 2018 |  Redactie israel Today
Het Israëlische leger heeft zaterdagavond een stelling van Hamas in het noorden van Gaza aangevallen, nadat weer zogenaamde branddraken, brandende vliegers, naar Israëlische velden waren gestuurd om ze in brand te steken.

Afbeelding: De nieuwe 'Branddraken-divisie' van Hamas (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Afgelopen weekeinde hebben terroristen uit Gaza talloze pogingen ondernomen om Israëlische velden in brand te steken met behulp van de brandende vliegers. Het Israëlische leger had enkele dagen geleden al besloten om voortaan krachtiger te reageren op deze nieuwe dreiging, die de bestaansmiddelen van de Israëlische boeren in gevaar brengt. Elke poging om met een van deze vliegers te vliegen zal worden beantwoord met een aanval op een Hamas-positie. Het Israëlische leger ziet Hamas als verantwoordelijke voor wat er in de Gazastrook is gebeurd, benadrukte een woordvoerder van het leger.

Vrijdag slaagde het Israëlische leger er voor het eerst in een van deze brandende vliegers met een drone te onderscheppen. Maar later werden deze en een andere drone boven de Gazastrook neergehaald met katapults, tot grote vreugde van de Arabische deelnemers aan de rellen.

''Vreedzame' Arabische demonstranten gebruiken katapulten om een Israëlisch drone neer te halen, en vieren dit.

Het Israëlische leger verklaarde daarna, dat de twee drones hadden gediend voor het observeren van de rellen en geen geheime informatie bevatten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.