Vlag van Guatemala wappert al in Jeruzalem

Sunday, May 06, 2018 |  Yossi Aloni
De voorbereidingen voor de opening van de Guatemalteekse ambassade in Jeruzalem zijn in volle gang. De ambassade zal tijdelijk worden gevestigd op de derde verdieping van het Technologiepark in de wijk Malcha in Jeruzalem, en zal later verhuizen naar de 11e verdieping van het aangrenzende gebouw.

De Guatemalteekse vlag (foto) is ter plaatse al gehesen, de kamers worden gerenoveerd en aangepast aan de behoeften van de ambassade. President Jimmy Morales van Guatemala arriveert op 13 mei in Israël en woont de openingsceremonie van de nieuwe ambassade bij op 16 mei, twee dagen na de opening van de Amerikaanse ambassade. Morales zal ook aanwezig zijn bij de receptie van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, die de huidige minister van Buitenlandse Zaken en premier Benjamin Netanyahu bij de opening van de Amerikaanse ambassade zullen houden voor de gehele Amerikaanse delegatie.

Netanyahu schreef op zijn Twitter-account dat hij erg ontroerd was om de Guatemalteekse vlag in Jeruzalem te zien wapperen nog voor de opening van de ambassade.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de kosten van de contractbreuk in Guatemala voor het ambassadegebouw in Rishon LeZion overgenomen. Het zou om een bedrag van $ 300.000 gaan.

Israël is nu bezig om meer landen er toe te bewegen, hun ambassades in Jeruzalem te heropenen.
De president van Paraguay, Horacio Cartes, zei dat hij van plan is de ambassade van zijn land naar Jeruzalem te verplaatsen voor het einde van zijn ambtstermijn medio augustus.
De president van Honduras, Juan Orlando Hernández, zei ook dat hij overwoog de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen nadat het parlement van zijn land daartoe had besloten.
De Tsjechische president zei dat hij de ambassade gefaseerd naar Jeruzalem zou verplaatsen, maar op dit moment heeft hij nog geen toestemming van de regering.
In Roemenië leidde het initiatief van de Roemeense premier om de ambassade te verplaatsen tot een politieke crisis, en de Roemeense president sprak zijn veto uit.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.