'Vredesprijs voor Netanyahu na stelen Iraanse geheimen'

Sunday, May 06, 2018 |  Redactie Israel Today
Israël Premier Benjamin Netanyahu moet worden genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede na zijn presentatie van Iraanse nucleaire geheimen, die door de Mossad werden gestolen, volgens Lior Harari, een bekende activist van de Likoedpartij.

De Jerusalem Post bericht dat Harari een brief heeft gestuurd aan Israëlische Nobelprijswinnaars met het verzoek om de premier te nomineren, ondanks de bezwaren die velen van hen hebben tegen het beleid van Netanyahu in het algemeen.

'Ik geloof dat iedereen Netanyahu moet bedanken voor het onthullen van het complot van een land dat de hele verlichte wereld bedreigt,' vertelde hij de krant. 'Als iemand de plannen van de nazi's zou hebben onthuld en de Holocaust had gestopt, dan had die de prijs verdiend.'

Anderen merkten op dat als Barack Obama de Nobelprijs voor de Vrede won, alleen omdat hij president van de Verenigde Staten was geworden, dan had Netanyahu dat zeker verdient voor het onthullen van een vijandig theocratisch regime dat de wereld bedreigt en de controle over grote delen van het Midden-Oosten heeft gegrepen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.