Eerste etappe Giro d'Italia gereden in Jeruzalem

Friday, May 04, 2018 |  Redactie Israel Today
Afbeelding: Kort voor de start in Jeruzalem (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Vrijdag om 13.50 uur begon de 101ste Giro d'Italia in Jeruzalem. 176 wielrenners van 22 teams werden donderdag voor het stadhuis van Jeruzalem voorgesteld. Voor het eerst namen ook twee Israëli's deel, Guy Niv en Guy Sagiv, die voor het team van 'Israel Cycling Academy' startten.

Het is de eerste keer dat 's werelds belangrijkste wielerwedstrijd na de Tour de France buiten Europa begint. Een geschenk aan Israël voor zijn 70e Onafhankelijkheidsdag.

De eerste etappe, vandaag in Jeruzalem, is een korte etappe van slechts ongeveer 10 kilometer.

Vanwege dit grote evenement zijn de hotels in Jeruzalem bijna volgeboekt. Honderden journalisten zijn naar Israël gekomen om verslag uit te brengen over de start van de Giro d'Italia. Het zijn er zelfs meer dan toen de Amerikaanse president Donald Trump een jaar geleden op bezoek was.

De komende drie dagen zullen bijna een miljard toeschouwers Israël met zijn steden en landschappen zien. Onder de steden die betrokken zijn bij het wielrennen zijn Jeruzalem, Tel Aviv, Haifa, Tiberias, Nazareth, Be'er Sheva en Eilat.

Zaterdag wordt de tweede etappe van Haifa naar Tel Aviv gereden. .

De derde en laatste etappe in Israël vindt zondag plaats, de renners gaan van Be'er Sheva naar Eilat, Israëls zuidelijkste stad.

Meer over de Giro d'Italia in Israël vindt u hier zondag op deze website.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.