'Zonder steun voor eenzame soldaten was ik niet gebleven'

Thursday, May 03, 2018 |  Redactie Israel Today
'Mijn naam is J.B., ik ben 27 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Perth, West-Australië. Op 21-jarige leeftijd studeerde ik daar af aan de universiteit met een diploma in sportwetenschappen en ik besloot dat het tijd was voor mij om een fundamentele verandering in mijn leven te maken.

Dit besluit bracht me ertoe om in 2010 Aliyah te maken. Ik heb mijn comfortabele huis, familie en vrienden achter me gelaten, alles wat vertrouwd voor me was, om deze reis te maken, waar ik mijn volledige potentieel wilde leren kennen. Het was de beste beslissing van mijn leven. Eind 2010 kon ik met behulp van een Ulpan-cursus al de basiskennis van het Hebreeuws gebruiken. Genoeg om toe te treden tot de Speciale Strijdkrachten - Unit 669, de reddings- en evacuatie-eenheid van de Luchtmacht wat hard werken en toewijding vereist.

Ik had verwacht dat alles na mijn militaire diensttijd relatief vanzelf zou gaan. Mijn hele leven was tot nu toe 'voorgeprogrammeerd': Na de middelbare school ging ik naar de universiteit, na de universiteit naar de Ulpan, en daarna naar het leger. Na afloop van de militaire dienst had ik voor het eerst alleen te maken met de 'echte wereld', en eerlijk gezegd was het een enorme uitdaging voor mij.

Maar ik heb de hulp gekregen, die ik zo hard nodig had, ik kon gebruik maken van advies, hulp en begrip voor de dingen die me na het leger te wachten stonden. Deze enorme hulp maakte het voor mij mogelijk om begin 2015 hier in Israël een eigen bedrijf op te starten.

Eén ding ligt mij nog steeds aan het hart: veel van mijn beste vrienden die ook naar Israël zijn gekomen en in het leger hebben gediend, zijn nu terug in hun vaderland om te werken of hun studie af te maken, omdat het leven in Israël niet gemakkelijk is. Wie in Israël vanuit het niets een nieuw leven will beginnen, heeft het echt niet gemakkelijk, omdat vaak steun ontbreekt, of de noodzakelijke financiën. Maar ik denk dat er hier veel geweldige mensen, kansen en organisaties zijn, en dat mensen zoals ik gewoon de juiste mensen aan hun zijde nodig hebben om te helpen en in jou te geloven. Zonder de hulp die ik heb gekregen, zou ik niet weten of ik het in Israël had gemaakt en een bijdragend lid van de Israëlische samenleving was geworden'.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.