Abbas: Holocaust was de schuld van de Joden zelf

Wednesday, May 02, 2018 |  Redactie Israel Today
In een ongelooflijk antisemitische tirade beschuldigde Israëls vredespartner, de Palestijnse leider Machmoud Abbas, die voor 'gematigd' doorgaat, de Joden ervan, dat ze zelf schuld hebben aan hun eigen bijna-uitroeiing in de nazi-Holocaust.

In een onsamenhangende toespraak tot de Palestijnse Nationale Raad in Ramallah, benadrukte Abbas maandag dat de Holocaust niet het gevolg was van antisemitisme van de nazi's, maar eerder van het 'sociale gedrag, [het heffen van] rente en financiële zaken' van de Joden.

Het was klassiek antisemitisme, door en door. Het doel van Abbas was om zijn toehoorders ervan te overtuigen dat het Joodse volk niet het recht heeft om in het Heilige Land te leven, en blijkbaar ook niet het recht om te leven.

De Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman noemde de verbale aanval van Abbas een aanwijzing van de ware reden waarom de vrede in het Midden-Oosten zo moeilijk te bereiken is.
'Abbas 'heeft een nieuw dieptepunt bereikt door de oorzaak van massamoorden op Joodse mensen door de jaren heen toe te schrijven aan hun 'sociaal gedrag met betrekking tot rente en banken'. Tot al diegenen die denken dat Israël de reden is dat we geen vrede hebben, denk er nog eens over na,' schreef Friedman op Twitter.

Ook de speciale gezant van de Amerikaanse president Donald Trump voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, veroordeelde Abbas, en twitterde:
'De uitlatingen die president Abbas gisteren in Ramallah heeft gedaan bij de opening van het Palestijnse Nationale Congres moeten door iedereen onvoorwaardelijk worden veroordeeld. Ze zijn zeer ongelukkig, zeer verontrustend & vreselijk ontmoedigend. Vrede kan niet op zo'n fundament worden gebouwd.'

We moeten er ook op wijzen dat de tegenstanders van Israël bij de Palestijnse Autoriteit vaak beweren dat ze niet antisemitisch zijn, maar dat ze zich juist verzetten tegen het Israëlische beleid, maar de uitbarsting van Abbas bewijst het tegendeel. Het is haat tegen de Joden als volk, die de 'Palestijnse zaak' lijkt aan te drijven.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.