Doden bij bestormen grenshek van de Gazastrook

Monday, April 30, 2018 |  Redactie Israel Today
De gewelddadige pogingen van Arabische terroristen uit de Gazastrook om het grenshek te beschadigen en Israël binnen te dringen gaan niet alleen door, maar zijn sinds gisteren nog agressiever geworden. Binnen één dag hebben in totaal zeven militanten geprobeerd door het grenshek met Israël te te komen.


Afbeelding: Terroristen proberen door het grenshek te breken (Foto: IDF)

Op zondagochtend arresteerden de Israëlische veiligheidstroepen een terrorist bij de grensovergang Karni nadat hij het grenshek had beschadigd. s Avonds hebben terroristen opnieuw geprobeerd Israël binnen te dringen.


Opnamen van drones van het leger tonen terroristen die het grenshek beschadigen (Foto: IDF)

Tijdens twee verschillende incidenten heeft het Israëlische leger in korte tijd in totaal drie terroristen doodgeschoten. Twee terroristen zijn doodgeschoten nadat ze het grenshek in het zuiden van de Gazastrook waren overgestoken en explosieven naar de soldaten hadden gegooid. Vlak daarvoor probeerden twee Arabieren door het hek te komen. Een van hen werd doodgeschoten, de tweede werd door het Israëlische leger gearresteerd voor ondervraging.

Een militant probeert het grenshek te beschadigen

Brandende akkers
Een ander probleem waarmee men op dit moment in het grensgebied met de Gazastrook te maken heeft, is de poging van terroristen om de tarwevelden van Israëlische boeren in het grensgebied in brand te steken. Dit gebeurt met vliegers die brandend naar de Israëlische kant worden gevlogen. Israëlische boeren maken zich zorgen over hun gewassen, die in deze tijd moeten worden geoogst. Ze zijn radeloos, omdat ze niets tegen deze brandende vliegers kunnen doen. Er zijn al enkele hectaren graanvelden en ook bossen in brand gestoken, de tarweoogst gaat daarbij verloren. De boeren hopen dat na verloop van tijd, naarmate het aantal deelnemers aan de wekelijkse "protestmarsen" van de inwoners van de Gazastrook afneemt, de rust zal terugkeren.

Brandende vliegers zetten Israëlische akkers in brand

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.