Harde Israëlische strategie tegen rellen bij grenshek

Sunday, April 29, 2018 |  Redactie Israel Today
Afgelopen vrijdag waren er opnieuw rellen in de Gazastrook, toen zo'n duizend Arabieren bij de (gesloten) grensovergang Karmi bijeenkwamen om weer te protesteren. Honderden van hen probeerden het grenshek te beschadigen door granaten en explosieven te gooien.

Afbeelding: Rook, brandende banden en brandende vliegers bij de grens met de Gazastrook ten oosten van Chan Junis (foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Nu heeft het Israëlische leger besloten nog harder op te treden tegen deze onrust. Elke poging om het grenshek te beschadigen of te overschrijden zal nu worden beantwoord met aanvallen op doelen van Hamas diep in de Gazastrook.

Beveiligingscamera's filmden een terrorist die probeerde het grenshek te beschadigen.

Vrijdag heeft de Israëlische luchtmacht al zes Hamas-doelen in de Gazastrook aangevallen nadat een Arabier had geprobeerd het grenshek over te steken. Volgens de Palestijnen heeft de Israëlische luchtmacht raketten afgevuurd op twee boten in de haven van Gaza, en op een stelling van Hamas ten zuiden van de haven. Dit veroorzaakte alleen materiële schade, niemand zou gewond zijn geraakt.

Dit weekend zouden in totaal 10.000 Arabieren aan de rellen hebben deelgenomen, op vijf verschillende plaatsen langs het grenshek. Naast molotovcocktails en katapulten werden ook dit keer brandende vliegers opgelaten om velden aan de Israëlische kant van de grens in brand te steken. Tijdens de rellen van dit weekend zijn vier Arabieren om het leven gekomen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.