Video van de dag: Wadi Nachal Tze'elim stroomt vol

Sunday, April 29, 2018 |  Redactie Israel Today
De plotselinge terugkeer van de regen eind april heeft enorme overstromingen in de woestijn veroorzaakt. De anders droge rivierbeddingen van de wadi's werden met een bijna onvoorstelbare snelheid en kracht gevuld met water.

Het onderschatten van deze natuurkrachten leidde tot de tragedie waarbij tien jongeren omkwamen. Ze wilden er bij zijn wanneer het water de rivierbeddingen overstroomt, maar de verantwoordelijken voor deze excursie hadden de situatie niet goed ingeschat. Elke winter komen velen naar de woestijn om dit indrukwekkende schouwspel te zien, met de nodige voorzorgsmaatregelen.

De video van vandaag toont de eerste golf in de wadi Nachal Tze'elim (zie kaart) als deze volloopt met water en verandert in een woeste rivier. Zo te zien moest de filmer ook uitwijken om droge voeten te houden.

Wadi Nachal Tze'elim in de Judese woestijn, nabij de Dode Zee (Foto: Google Maps)

Maar dit keer hoefde je niet echt naar de woestijn te gaan om zo'n spektakel te zien. Want ook hier in Jeruzalem is donderdagavond een nieuwe woeste rivier ontstaan:

De Yoel Solomonstraat veranderde in de 'Salomonrivier'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.