Israël investeert in stimuleren van Arabieren in hi-tech

Thursday, April 26, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische Knesset liet deze week weten, dat het de deelname van de Arabische inwoners aan de bloeiende hightechindustrie van het land te stimuleren. De knessetleden keurden een plan goed om in twee jaar 20 miljoen shekel (€ 5 miljoen) van openbare middelen te investeren in het realiseren van technologieparken in Arabische steden.

Afbeelding: Bedrijven zoals Intel komen naar Israël op zoek naar zijn innovatieve jonge talent. De Knesset hoopt meer lokale Arabieren erbij te betrekken. (Miriam Alster/Flash90)

Het plan, waaraan de overheid in de volgende paar maanden de laatste hand wil leggen, zal de Staat ook nog ₪ 5 miljoen kosten voor de ontwikkeling van de infrastructuur.

De Times of Israel berichtte dat het doel is om de werkgelegenheid in de Arabische sector te stimuleren en de inkomenskloof te dichten.

Terwijl de tegenstanders van Israël vaak schreeuwen over vermeende 'apartheid' in de Joodse Staat, negeren ze vaak volledig het officiële beleid van de Staat op dit gebied. Als Staat zet Israël zich in voor gelijkheid tussen zijn Joodse en niet-Joodse burgers. En, zoals dit verhaal laat zien, Israël zet de daad bij het woord.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.