Video van de dag: De rommelmarkt in Jaffa

Thursday, April 26, 2018 |  Redactie Israel Today
De video van vandaag toont ons de vlooienmarkt in Jaffa, in het Hebreeuws 'Shoek Hapishpeshim'. Deze markt bestaat al sinds de 19e eeuw, het was een tijd waarin de handel floreerde, want Jaffa was in die tijd een belangrijke havenstad. In de tijd van het Britse mandaat kreeg de markt zijn huidige karakter.

Jaffa's 'vlooienmarkt' is niet alleen een rommelmarkt. Er zijn ook een aantal restaurants, studio's van kunstenaars en galerieën. De stad Tel Aviv-Jaffa probeert de laatste jaren de omgeving van de markt nieuw leven in te blazen. Er worden daar ook tentoonstellingen en demonstraties gehouden. Ook wordt de markt zelf gerenoveerd. De 'Shoek Hapishpeshim' is al vele jaren een populaire attractie, niet alleen voor toeristen, maar ook voor de Israëli's. Hoe populair hij is, kunt u zien aan het aantal mensen dat de markt op een Shabbat in maart heeft bezocht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.