Gazanen sturen brandende vliegers naar Zuid-Israël

Tuesday, April 24, 2018 |  Redactie Israel Today
Palestijnse militanten die vanuit de Gazastrook opereren, hebben een nieuwe tactiek om chaos te veroorzaken in de Joodse Staat - brandende vliegers.
Omdat ze het veiligheidshek van Gaza niet konden doorbreken, zoals de leiding van Hamas had opgedragen, hebben lokale activisten brandbaar materiaal op vliegers aangebracht en deze naar de aangrenzende Israëlische regio Negev gestuurd.

De functionarissen van Hamas zeiden dat de vliegende brandbommen bedoeld zijn om 'paniek en uitputting bij de vijand' te veroorzaken. Landbouwers in zuidelijk Israël zeggen de vliegers tot dusver het verbranden van minstens 10 hectare tarwevelden hebben veroorzaakt.

'We hebben te maken met een nieuw, destructief en gevaarlijk fenomeen dat in een stroomversnelling raakt. Bijna dagelijks zien we de vliegers naar ons toe vliegen', vertelde een boer het Israëlische nieuwsportaal Ynet.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.