Israëlisch leger reageert op mortiergranaat uit Syrië

Tuesday, April 24, 2018 |  Redactie Israel Today
Een vanuit Syrië afgeschoten mortiergranaat is maandag neergekomen aan de Israëlische kant van de Golanhoogten. Hij is waarschijnlijk tijdens de gevechten van de daar heersende burgeroorlog afgeschoten en verdwaald naar Israëlisch grondgebied.

Afbeelding: De Syrische stad Quneitra op de grens met Israël (Archieffoto: Hadas Parush/Flash90)

Niemand raakte gewond door de granaat, die bij Quneitra op het grenshek neerkwam.
Korte tijd later voerde het Israëlische leger een precisie-aanval uit op een positie van het Syrische leger. Een woordvoerder van het Israëlische leger verklaarde toen: 'Het Israëlische leger beschouwt het Syrische regime als de enige verantwoordelijke voor wat er op Syrisch grondgebied gebeurt en tolereert geen enkele poging om de soevereiniteit van de Staat Israël of de veiligheid van zijn burgers in gevaar te brengen.'

Ongeveer 80 procent van het grensgebied wordt gecontroleerd door een rebellenleger en het Vrije Syrische Leger, terwijl de Islamitische Staat is verdreven naar het zuidelijke einde van het Hermongebergte en president Assad de controle heeft over de noordelijke Hermon.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.