Huis in Jenin verwoest van terrorist betrokken bij moord

Tuesday, April 24, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische veiligheidstroepen hebben dinsdag­ochtend vroeg het huis verwoest van een terrorist die in januari betrokken was bij de moord op Rabbi Raziel Shevach. De vader van zes kinderen is op 9 januari van dit jaar buiten zijn woonplaats Havat Gilad doodgeschoten (artikel).

Het huis dat vandaag is opgeblazen behoorde aan de terrorist Achmed Kunba, die begin van de maand schuldig werd bevonden aan de moord. Hij was betrokken bij de planning en uitvoering van de aanval. De leider van de terreurgroep, Achmad Nasser Jarar, die de dodelijke schoten op de rabbijn afvuurde, stierf in februari tijdens een schotenwisseling met Israëlische veiligheidstroepen.

Vroeg in de ochtend gingen de Israëlische veiligheidstroepen de door de Palestijnse Autoriteit bestuurde stad Jenin binnen om het huis van de terrorist te vernietigen. Tijdens de operatie werden de veiligheidstroepen aangevallen door onruststokers. Ze gooiden niet alleen stenen, ze hebben ook op de soldaten geschoten en een Israëlische soldate is licht gewond geraakt. Ze werd naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.
Daarna werd het huis van de terrorist van springstof voorzien en vervolgens opgeblazen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.