Islamitische Jihad bedreigt Israëlische soldaten

Friday, April 20, 2018 |  Redactie Israel Today
Ook deze vrijdag zullen er weer 'demonstraties' plaatsvinden aan de grens met de Gazastrook. De inwoners van de Gazastrook werd gevraagd weer massaal naar het grenshek te lopen. De actie van vandaag kreeg de naam 'protest van gevangenen en martelaren' ter gelegenheid van de Palestijnse 'dag van de Palestijnse gevangenen', die vorige week werd gevierd.

Een week eerder werden met behulp van vliegers brandbommen over het grenshek gevlogen, die op de velden van de aangrenzende Israëlische kibboetsiem branden hadden veroorzaakt. Twee weken geleden zijn duizenden autobanden verbrand.

De Islamitische Jihad heeft vandaag een video uitgebracht die Israëlische soldaten waarschuwt. Jihad-Er werden sluipschutters van Islamitische Jihad getoond die op Israëlische soldaten en officieren richten. Aan het einde van de video wordt een tekst in het Arabisch en het Hebreeuws getoond waarin de Israëlische soldaten worden aangesproken: 'U vermoordt ons volk in koelen bloede en denkt dat u beschermd bent terwijl onze sluipschutters op uw hoogste bevelhebbers richten.'

Het Israëlische leger heeft vanochtend vroeg folders over Gaza uitgestrooid, waarin burgers worden gewaarschuwd niet aan het protest deel te nemen en het grenshek te naderen.

De folder zegt: 'Jullie nemen deel aan gewelddadige onrust. Hamas gebruikt jullie om terroristische aanslagen uit te voeren. Het Israëlische leger is op elke situatie voorbereid. Vermijd het naderen en beschadigen van het grenshek. Gebruik geen wapens om geweld te gebruiken tegen Israëlische veiligheidstroepen. Blijf uit de buurt van mensen die geweld en onrust steunen. Het Israëlische leger zal reageren op elke poging om het grenshek en delen daarvan te beschadigen. Hamas zet u in om de eigen belangen van de organisatie te behartigen. Volg geen instructies op van Hamas die uw leven in gevaar brengen. Er is een andere weg. Uw toekomst ligt in uw handen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.