Kort Nieuws: Gazastrook, Jenin, Westbank

Wednesday, April 18, 2018 |  Redactie Israel Today
♦ Vijf Palestijnen uit Gaza verhinderd de grens naar Israël over te steken,
♦ Illegale wapenwerkplaats in Jenin leeggehaald,
♦ Gezochte Palestijn opgepakt op de Westbank.

Afgelopen nacht probeerden vijf Palestijnen in het zuiden van de Gazastrook de grens naar Israël over te steken. Nadat ze door het Israëlische leger waren ontdekt, werd vanuit een tank in de richting van richting de groep geschoten. Alle vijf de Palestijnen zouden daardoor gewond zijn geraakt. Een van hen zou gewapend zijn geweest volgens de verklaring van een woordvoerder van het Israëlische leger.

Dezelfde nacht werd tijdens een operatie van Israëlische veiligheidstroepen in de Arabische stad Jenin een illegale wapensmederij gevonden. Daar werd een hoeveelheid uitrusting en gereedschappen voor de productie van wapens in beslag genomen (foto rechts). Een woordvoerder van het leger zei: 'Het Israëlische leger zal doorgaan met het vernietigen van terroristische apparatuur als onderdeel van de strijd tegen de bewapening en voor de veiligheid van Israëlische burgers.'

Daarnaast werd tijdens een operatie van de veiligheidsdienst in samenwerking met het leger en grenswachten in de zogenaamde gebieden een gezochte Palestijn gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.