Israël herdenkt gevallenen en viert dan hun overwinning

Wednesday, April 18, 2018 |  Redactie Israel Today
Israëli's bezoeken de graven van hun omgekomen familieleden op de Herzlberg in Jeruzalem. (foto: Mirjam Alster/Flash90, video Dovid Cohen)

Het is weer zover. Vanochtend om 11 uur plaatselijke tijd klonken overal in het land de sirenes, niet wegens een aanval, maar om de 23.646 gevallen soldaten en 3134 slachtoffers van terreur te gedenken. Bijna elke Israëli bleef stilstaan en stopte met alles wat hij deed. Ook het verkeer stopte op straat, chauffeurs verlieten hun auto en stonden stil terwijl de sirenes klonken.

En daarna zal, zoals elk jaar, dit diepe verdriet dat we voelen wegens het verlies van onze geliefden, het begin zijn van een ongelooflijke vreugde wanneer we vanavond hun overwinning vieren, die mogelijk werd door hun offer. Het is aan hen te danken dat we vanavond beginnen met de viering van de zeventigste Onaf­han­kelijk­heids­dag van Israël.

De moderne Staat Israël is 70 jaar. De geschiedenis van Israël is een lange geschiedenis, die beslaat bijna 3500 jaar. Maar zoveel van deze jaren werden in ballingschap doorgebracht. Israël is voor de derde keer in de geschiedenis een soevereine Staat en streeft ernaar elke minuut optimaal te benutten.

Wie weet waar Israël over zeventig jaar zal zijn. Als we kijken naar zijn enorme ontwikkeling en groei, dan is de hemel waarschijnlijk de enige grens.

We wensen u een gelukkige verjaardag, Israël!

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.