Een vlag voor elke gevallen militair

Tuesday, April 17, 2018 |  Redactie Israel Today
Ter gelegenheid van Yom HaZikaron, de herdenking van de gevallen soldaten en slachtoffers van terreur, die vanavond begint, werd maandag de traditionele vlaggenceremonie gehouden op de militaire begraafplaats op de Herzlberg in Jeruzalem.

Afbeelding: Soldaten die vaantjes plaatsen op de graven van de gesneuvelden (Foto: Hadas Parush/Flash90)

In de afgelopen dagen hebben soldaten op alle militaire begraaf­plaatsen in het land Israëlische vlaggen geplaatst op de graven van de gesneuvelden.

Stafchef Gadi Eizenkot, die samen met andere functionarissen zoals Mossad-directeur Yossi Cohen de ceremonie bijwoonde, zei: 'Hier in de Gedenkhal staan we eensgezind en gedenken de gevallenen. Omringd aan alle kanten door namen gegrift op de muren, namen die getuigen van de hoge prijs die we in de loop der jaren hebben betaald in dit land. De muren van de Gedenkhal worden verlicht door de kaarsen van ieder van onze dierbaren die niet meer bij ons zijn.
Hij benadrukte ook dat het bij de gevallenen gaat om soldaten uit alle lagen van de bevolking en van alle militaire rangen, waarbij hij ook reservisten, inlichtingendiensten en veiligheidstroepen noemde.

Met nationale trots sprak hij over de Israëlische vlag, die 'op Onafhankelijkheidsdag in elk huis in Israël zal worden gehesen'.
'Wij leggen deze vlag vandaag op de graven van de gevallen soldaten van Israël en daarop een zwart lint als symbool van hun erfgoed, dat voor altijd in de herinnering aan ons land is gegrift'.

Hij troostte de nabestaanden met de woorden: 'Er zijn veel graven op deze berg, stenen en monumenten staan in het hele land, maar geen darvan kan zoveel zeggen over het karakter van de overledene als de herinnering in uw hart. herinneringen die alleen van u zijn en die u elke dag vergezellen.'

Dinsdagavond klinken om 20 uur plaatselijke tijd de sirenes en herdenken wij de 23.646 IDF-slachtoffers van de Israëlische oorlogen en de 3.134 terrorisme-slachtoffers. Woensdagochtend om 11 uur klinken weer de sirenes en neemt iedereen een moment van stilte in acht bij het gedenken van de gevallenen en de slachtoffers van terreur. In heel Israël worden de vlaggen halfstok gehesen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.