Scholieren doen verbluffende archeologische vondsten

Monday, April 16, 2018 |  Redactie Israel Today
Hebben die archeologen er een geintje van gemaakt, door doelbewust oude artefacten neer te leggen op het terrein in noordelijk Israël, waar we helpen met opgravingen? dacht de scholier Yonah. Maar de gouden munt die hij vond was echt.

Afbeelding: Israël is gevuld met schatten, zowel geestelijke als materiële. Het land wil graag de jongere generaties betrekken bij het opgraven van zijn ongelooflijke geschiedenis. (Foto: Israel Antiquities Authority/Flash 90)

Leerlingen van lokale scholen namen onlangs deel aan excursies, waarbij ze gebieden in Noord-Israël hielpen opgraven als onderdeel van een nieuwe interactieve wandelroute, de Sanhedrin Trail (Shevil haSanhedrin), die een beeld moet geven van het Joodse leven in het gebied 2000 jaar geleden.

The Times of Israel meldde, dat een leerling een 1.400 jaar oude intacte olielamp met de afbeelding van een zevenarmige menorah heeft opgegraven.
Een andere leerling, Ilai Yonah van de Ha-Moshava High School in Zikhron Yaʽakov, stuitte op een uiterst zeldzame gouden munt van het bewind van de Ottomaanse sultan Suleiman de Grote.

In het begin dachten Yonah en zijn maatjes dat de archeologen er misschien wat plezier aan het maken waren, door doelbewust artefacten op hun pad te plaatsen. Maar de ambtenaren bij de opgraving wezen er op zij nooit zo onzorgvuldig met dergelijke zeldzame artefacten zouden spelen, en dat de ontdekking van de gouden munt inderdaad echt was.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.