IDF: 'Iraanse drone was geladen met explosieven'

Sunday, April 15, 2018 |  Redactie Israel Today
Video: Premier Netanyahu toont een stuk van het Iraanse drone tijdens de Veiligheidsconferentie van München in februari

De Iraanse drone, die op 10 februari van dit jaar de Israëlische grens overstak, was geladen met explosieven, maakte het Israëlische leger vrijdagavond bekend. Uit onderzoek van het leger bleek dat de drone op weg was naar een terreuraanslag tegen Israël.

De drone was vanuit Syrië Israëlisch grondgebied binnengekomen en vloog daar 1,5 minuut voor een gevechtshelikopter van de Israëlische luchtmacht hem uiteindelijk neerschoot (artikel).

Het neerhalen van de Iraanse drone en de vernietiging van het controlevoertuig

Als reactie op het incident viel de Israëlische luchtmacht het commandocentrum van de drone aan. Het Syrische leger vuurde grond-luchtraketten af op een Israëlisch gevechtsvliegtuig, waardoor de twee piloten gedwongen werden het vliegtuig te verlaten. Het vliegtuig verongelukte op een open veld in Israël, beide piloten raakten gewond, een van hen ernstig.

Het feit dat het Iraanse drone geladen was met explosieven verklaart de reactie van de Israëlische luchtmacht, die toen misschien als iets te overdreven werd beschouwd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.