Polenreis Israel Heute: weinig over van Joods verleden

Wednesday, April 11, 2018 |  Redactie Israel Today
Met 30 deelnemers is zondag de reis van Israel Heute – de oorspronkelijke Duitstalige uitgave van Israel Today – naar Joods Polen begonnen. De reis wordt begeleid door Anat en Aviel Schneider en Daniela Epstein.

De reis begon met een bezoek aan de oude stad van Warschau en de weinige overblijfselen van de muur van het getto van Warschau (zie foto). Daar en bij het monument van de Pools-Joodse kinderarts en pedagoog Janusz Korczak werden herdenkingskaarsen aangestoken en werd het Joodse gebed voor de doden 'Kadish' gelezen.

De groep was verbaasd, dat er bijna niets is overgebleven van het Joodse verleden in Warschau. Vóór de Holocaust woonden er 3 miljoen Joden in Polen. 350.000 Joden woonden vóór de Holocaust in Warschau. Elke derde inwoner van de stad was op dat moment een Jood. Vandaag wonen er nog maar 300.

Vandaag bezoekt de groep van Israel Heute het Joods Museum in Warschau. In de namiddag gaan we verder naar Krakau. Morgen neemt de groep deel aan de 'Mars van het Leven', die wordt geleid door de Israëlische president Re'uven Rivlin en de Poolse president Andrej Duda. Hiervoor worden naar verwachting 256.000 mensen uit 52 landen verwacht.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.