Video van de dag: 600 Holocaust-overlevenden zingen

Wednesday, April 11, 2018 |  Dov Eilon
Donderdag 12 april is het Yom HaShoa, de Israëlische herdenking van de moord op 6 miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor de herdenking, die vanavond begint, is er dit jaar een heel bijzonder project.

In het kader van het initiatief 'Koolulam', dat zich ten doel heeft gesteld om mensen uit alle geledingen van de samenleving samen te brengen en vervolgens samen te zingen, zijn dit keer 600 overlevenden van de Holocaust, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en achterkleinkinderen uitgenodigd om samen te zingen. Na slechts een uur hadden alle deelnemers het te zingen lied geleerd, 'Chai' (Leven), dat geschreven was voor het Eurovisie Songfestival van 1983 in München..

Het lied werd oorspronkelijk gezongen door de zangeres Ofra Haza, het was een van haar bekendste en populairste nummers. De zin 'Ik leef nog steeds' krijgt een heel bijzondere betekenis als hij wordt gezongen door 600 overlevenden van de Holocaust en hun familieleden. Het is een zeer emotioneel moment, waarbij menigeen een traan zal laten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.