De vredesindustrie ontwricht het land

Tuesday, April 10, 2018 |  Oria Amrani
Israël is altijd een geliefd doel geweest voor buitenlanders die de Israëlische maatschappij willen ontwrichten. In dit opzicht loopt de inves­terings­maat­schappij het New Israel Fund (NIF) voorop. Het NIF werd in 1978 in de Verenigde Staten opgericht, een jaar nadat Menachem Begin voor het eerst premier werd. Het stelt zich ten doel Israël te veranderen in wat zij verstaat onder een ‘progressieve staat’, oftewel een niet-Joodse Staat.

Dit spandoek onthult veel over de linkse vredesbeweging Shalom Aschshav. De tekst luidt: Europese regeringen hebben overgedragen aan Vrede Nu in de afgelopen jaren 18,417,082 NIS. VREDE NU. Vernietiging van de weg van de [voor]vaders onder bescherming van Europese regeringen. (Foto: Abed Rahim/Flash90)

Het NIF werd opgericht door de Joodse investeerder George Soros en ondersteunt inmiddels meer dan honderd organisaties die op verschillende terreinen actief zijn. Het NIF zegt een ‘open samenleving’ na te streven, die alleen kan worden opgebouwd op ‘de puinhopen van het Jodendom’. In het geheim infiltreert het fonds al meer dan veertig jaar binnen Israëlische bedrijven en instellingen door NIF-sympathisanten op sleutelposities te plaatsen.

Het NIF was zich vanaf het begin ervan bewust dat de Joodse identiteit in belangrijke mate wordt bepaald door het juridische systeem. Daarom steunt de investeringsmaatschappij speciaal geselecteerde rechtenstudenten met een volledige studiebeurs. Deze studenten worden, nadat zij zijn afgestudeerd, ingezet bij het Openbaar Ministerie, het leger of als docent op Hogescholen.

Het Abraham Fund (AF), dat ondersteund wordt door het NIF, zet zich in voor ‘verbetering van de relatie tussen de Israëlische politie en de Arabische samenleving’. Met legitieme activiteiten wist het NIF op die manier het politieapparaat te infiltreren. Hoge politiefunctionarissen worden in de VS getraind om ‘de woede van Palestijnen’ te kanaliseren, en illegale immigranten te helpen.

Het is geen geheim dat veel Israëli’s goed geld verdienen als medewerkers van radicale linkse organisaties. De advocaat Yotam Feldman, zoon van de bekende strafpleiter Avigdor Feldman, is daarvan een goed voorbeeld. Hij verdedigt terroristen die bloed aan hun handen hebben, en geeft schaamteloos toe dat hij profiteert van linkse NGO’s.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het aprilnummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.