Israël reageert op explosieven aan grenshek met Gaza

maandag 9 april 2018 |  Redactie Israel Today
Maandagochtend vroeg heeft de Israëlische luchtmacht een stelling van Hamas in het noorden van Gaza aangevallen. De aanval was een reactie op het plaatsen van twee geïmproviseerde explosieven bij het hek van de Gazastrook door drie Palestijnen die daarvoor de grens waren overgestoken.

Afbeelding: De geïmproviseerde explosieven die bij het grenshek worden aangetroffen (foto: Legerwoordvoerder)

Het incident gebeurde zondag. Drie Palestijnen waren het grenshek overgestoken en verbleven enige tijd op Israëlisch grondgebied. Ze vluchtten toen een Israëlische tank het vuur op hen opende. Zij slaagden erin onge­deerd terug te keren naar de Gazastrook. Bij de inspectie van de omgeving door het leger werden twee geïmproviseerde explosieven ontdekt die bij het grenshek waren geplaatst.

Enige tijd eerder werd een andere Palestijn gevangen genomen toen hij het grenshek passeerde. Hij was ongewapend en werd door de veiligheidstroepen gearresteerd om hem te ondervragen.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei over de gebeurtenissen: 'Hamas is verantwoordelijk voor wat er in de Gazastrook gebeurt en wat er uitkomt. Het Israëlische leger neemt de pogingen van Hamas om van de omgeving van het grenshek een oorlogsgebied te maken zeer serieus, terwijl Hamas tegelijkertijd probeert de veiligheids- en verdedigingsinfrastructuur te beschadigen of te manipuleren. Ook zullen wij het cynische gebruik van burgers voor terroristische activiteiten tegen Israëlische burgers en soldaten niet toelaten en op elke dergelijke poging reageren.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.