Aanval op Israëlisch marineschip verijdeld

Thursday, April 05, 2018 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische leger maakte woensdag bekend, dat de Israëlische veiligheidstroepen op 12 maart een poging van Palestijnse vissers om een marineschip aan te vallen, hebben kunnen verhinderen.

Afbeelding: De vissersboot die door de marine werd gestopt (Foto: IDF)

Gisteren is de visser Amin Sa'adi Muhammad Juma'a in staat van beschuldiging gesteld. Hij is een terrorist van de Islamitische Jihad en zou een aanval op de Israëlische marine en het ontvoeren van soldaten hebben gepland.

Mariniers hielden een boot tegen die zich buiten de toegestane zone bevond. Behalve Juma'a zouden negen andere Palestijnse vissers aan boord zijn geweest. Op deze boot werden geen wapens gevonden. Tijdens het verhoor werd duidelijk dat er meerdere Palestijnse boten betrokken waren waren bij de geplande aanval. Een van de boten, de boot die door de marine werd tegengehouden, zou als afleiding dienen, terwijl een andere boot het Israëlische schip met raketten zou aanvallen. Een derde boot zou dan de gewonde Israëlische soldaten ontvoeren om hen voor een gevangenenruil te gebruiken.

Amin Saadi Muhammad Jumaa, lid van de Islami­tische Jihad (foto: Israëlische veilig­heids­dienst)

Israël heeft onlangs het gebied waar Palestijnse vissers mogen vissen met nog eens 120 kilometer vergroot. Israël maakt onderscheid tussen terroristen en de burgerbevolking, zei de commandant van een eenheid. 'Niet iedereen die in Gaza woont is een terrorist. We zijn ons ervan bewust dat een groot deel van hen vrijwel gevangenen van Hamas zijn. Tegelijkertijd weten we echter dat duizenden terroristen proberen ons te schaden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.