Video van de dag: Zingen in de Kibboets Ein Gev

Thursday, April 05, 2018 |  redactie Israel Today

Mensen in Israël zingen graag. Het Hebreeuwse lied heeft een heel bijzondere plaats in het dagelijks leven. Je kunt de hele geschiedenis van Israël alleen met zijn liederen ervaren. Met elkaar zingen is erg populair. Niet alleen wordt er op het podium gezongen, maar het hele publiek zingt enthousiast mee.

Ieder jaar wordt tijdens de Pesachweek in de kibboets Ein Gev aan de oever van het Meer van Galilea het zogeheten 'Ein Gev Sing Along Festival' gehouden. Dit jaar was het al de 74ste keer. Dat is een indrukwekkend aantal. Al 40 jaar wordt dit bijzondere festival geleid door Sarah leSharon.

Veel beroemde schrijvers van liederen en zangers worden op het drie dagen durende festival uitgenodigd om samen met het publiek hun liederen te zingen. Ook uit het buitenland komen gasten om mee te zingen. Alles wat er in Israël gebeurt is terug te vinden in de liederen. De liederen blijven voor altijd en verbinden mensen van over de hele wereld met dit kleine grote land, dat dit jaar zijn 70e verjaardag viert.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.