500 nieuwe woningen in Samaria als antwoord op moord

Wednesday, April 04, 2018 |  Redactie Israel Today
De minister van Sport en Cultuur Miri Regev kondigde tijdens een receptie van het district Samaria aan dat de bouw van 500 nieuwe woningen in de nederzetting Har Bracha onmiddellijk na Onafhankelijkheidsdag zal worden goedgekeurd.

Afbeelding: Har Bracha, 'Berg van de Zegen'. (Foto: Creatieve Commons)

De uitbreiding en het bouwen in Judea en Samaria zijn een deel van de opbouw van Israël, zei Miri Regev. Bij de receptie waren Yossi Dagan, voorzitter van het district Samaria, en andere burgemeesters van steden en districten in Samaria aanwezig.

'We met onze terugkeer naar Samaria thuis gekomen', vervolgde de minister. 'Zij (de 'Palestijnen') kunnen hier zoveel graven als ze willen, ze zullen geen enkele Palestijnse munt vinden. Anderzijds zien we hier onze geschiedenis, het voormalige koninkrijk Israël, dat hier in Sebastia was'. [Samaria kreeg van koning Herodes de naam Sebastia]

Minister Miri Regev tijdens een eerdere bijeenkomst. (Foto: Flash90)

'We moeten bouwen en het Joodse leven terugbrengen naar deze gebieden,' vervolgde ze. 'Wij zullen ervoor zorgen dat ook de aanleg van industrieterreinen wordt goedgekeurd, omdat het leven werk en arbeidsplaatsen nodig heeft.'

De nederzetting Har Bracha was de woonplaats van de door een Arabische terrorist vermoorde rabbijn Itamar Ben-Gal, en de bouw van nieuwe huizen in Har Bracha moet het antwoord zijn op deze vreselijke terroristische aanslag, aldus districtsvoorzitter Yossi Dagan. Een dergelijke daad vereist een passende reactie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.