Waarom vrijdag 16 Palestijnen zijn gedood in Gaza

Tuesday, April 03, 2018 |  Ryan Jones
Afgelopen vrijdag was de vooravond van Pesach, en herdacht bijna elke Israëlische Joodse familie een van de meest fundamentele gebeurtenissen in de Bijbel - de Exodus uit Egypte. Afgelopen vrijdag was ook een klassiek voorbeeld van dodelijke Palestijnse propaganda.

Wij zeggen 'dodelijk', niet vanwege de verschrikkelijke lange-­termijn effecten die het zal hebben op het Israëlisch-Palestijnse conflict, en die effecten zullen er zijn. Maar onze huidige zorg is directer. Het 'dodelijke' is in dit geval de cynische uitbuiting van Palestijnse Arabische burgers om in de internationale media punten te scoren tegen Israël. Ja, velen van ons in Israël zijn in opstand gekomen tegen de verachtelijke uitbuiting van gewone Palestijnse Arabieren als pionnen in het grote plan om de Joodse Staat te vernietigen.

Een goed voorbeeld hiervan was vrijdag te zien, toen Hamas-activisten een zevenjarig Palestijns meisje stuurden om het veiligheidshek van Gaza te doorbreken tijdens massale rellen in de door terroristen gerunde kust-enclave.

Terwijl de camera's op het angstige meisje zijn gericht, baant ze zich langzaam een weg naar de zwaar­bewa­pende Israëlische soldaten. Er kan hiervoor maar één reden zijn: Hamas hoopte dat de Israëli's zouden veronderstellen dat het kind een bom draagt en haar neerschieten, waardoor de Palestijnse zaak een PR-overwinning zou krijgen die de komende jaren de voorpagina's zou halen.

De Israëli's trapten er niet in. De soldaten hielden het meisje tegen en stuurden haar en ongedeerd terug naar haar ouders. Het was een duidelijk bewijs dat Israël niet van plan was om Palestijnen die onschuldig waren of niet verantwoordelijk konden worden gehouden voor hun daden, schade toe te brengen.
Tegenover degenen die niet onschuldig waren en die ter verantwoording konden worden geroepen voor hun daden was Israël veel minder vergevingsgezind.

Hamas-leiders maakten duidelijk dat het doel van wat ze de 'Mars van de Terugkeer' noemden, was om de zuidelijke grens van Israël te doorbreken, en dan...wie weet? Joodse steden in de buurt aanvallen?

Het is uiterst hypocriet om alleen Israël te beschuldigen omdat het zijn grens beschermt tegen zo'n schending en daaropvolgend geweld en chaos, gezien het feit dat elke andere natie hetzelfde zou hebben gedaan.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.