Amerikaanse ambassadeur ontvangt priesterzegen

maandag 2 april 2018 |  Redactie Israel Today
Tienduizenden gelovige Joden zijn maandagochtend naar het plein voor de Westelijke Muur in Jeruzalem gekomen om de priesterzegen van de Kohanim (Joodse priesters) te ontvangen. Deze traditionele zegen wordt elk jaar op hoge feestdagen zoals Soekkot of Pesach voor de mensenmenigte bij de Westelijk Muur uitgesproken.

Onder de vele priesters, gelovigen en bezoekers was deze keer de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman. De advocaat in New York is afkomstig uit een orthodox-joodse familie, zijn vader was rabbijn van een conservatieve synagoge. Friedman werd in mei 2017 tijdens de nieuwe regering-Trump benoemd tot ambassadeur in Israël. Hij spreekt vloeiend Hebreeuws.

De Amerikaanse ambassadeur Friedman vandaag bij de Kotel. (beide foto's: Noam Revkin Fenton/Flash90)

De priesterzegen, ook wel de Aäronitische zegen genoemd, uit Numeri 6:23-26, wordt in Israël meestal elke dag gegeven tijdens het ochtendgebed in de synagoge, in de diaspora alleen op feestdagen. Hij luidt: De HEERE zegene u en behoede u! De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig! De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede!

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.