Netanyahu doet kritiek van Erdogan af als 1 April-grap

maandag 2 april 2018 |  Redactie Israel Today
Turkije heeft vrijdag Israël scherp bekritiseerd vanwege zijn acties aan de grens met de Gazastrook. 'Wij veroordelen het ongepaste gebruik van geweld van Israël tegen Palestijnen tijdens een vreedzaam protest in Gaza', aldus een verklaring van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Men zou zich zorgen maken over de slachtoffers. Israël moet ophouden met het gebruik van geweld, het leidt alleen maar tot verdere spanningen in de regio.
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan veroordeelde Israël wegens zijn 'onmenselijke aanval' aan de grens tussen de Gazastrook en Israël.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu reageerde op de beschuldigingen van de Turkse president en schreef op Twitter: 'Het meest morele leger ter wereld accepteert geen moreel onderricht van iemand die jarenlang willekeurig burgers heeft gebombardeerd'.
Tijdens een persconferentie, bij zijn bezoek aan de Franse president Macron, zei Netanyahu: 'Ik ben niet gewend lessen in moraal te ontvangen van een leider die Koerden in zijn vaderland Turkije bombardeert, journalisten gevangen zet, Iran helpt internationale sancties te omzeilen, terroristen helpt zoals in Gaza, die onschuldigen doodt. Dat is niet de persoon die ons de les leest'.

Netanyahu schreef verder: 'Misschien is dit de manier waarop men in Ankara 1 april grappen pleegt te maken'.
Erdogan heeft inmiddels gereageerd met een reeks persoonlijke beledigingen, en hij noemde Israël een 'terroristenstaat'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.