Video van de dag: Jeruzalem vanuit de lucht

Monday, April 02, 2018 |  Dov Eilon
De video van vandaag is een gloednieuwe video van Jeruzalem, onze hoofdstad. Het begint met uitzicht op de zogenaamde Gan HaPa'amon (Liberty Bell Park), het Vrijheidsklok Park, rechts daarvan zien we het oude stadsdeel Yemin Moshe. Dan gaan we verder over de Keren Hayesodstraat en dan rechts daarvan de King David Street in met het beroemde gelijknamige hotel en het YMCA-gebouw. Links daarvan zie je in een cirkel gebouwde woningen. Hier stond vroeger het voetbal­stadion van YMCA, waar de wedstrijden van de Eerste Liga werden gehouden tot het Tedi stadion werd gebouwd. Je kunt nog de omtrekken zien van het oude stadion waarop het nieuwe woningencomplex is gebouwd.

Daarna krijgen we een heel mooie opnamen te zien met de Oude Stad op de achtergrond. Vervolgens zien we het Gan HaAtzma'oet, het Onafhankelijkheidspark. De video toont ons dan nog meer luchtopnamen van deze omgeving, niet ver van onze redactie. De video heeft geen muziek, kies gewoon iets leuks als achtergrond.

Nog iets over het oude YMCA stadion
Ik herinner me nog het oude YMCA stadion, ook al was ik daar maar één keer bij een voetbalwedstrijd. Maar het was voor mij een heel bijzondere ervaring om voor het eerst in een stadion in Israël te zijn. Dat was in 1989 en vandaag staat daar een luxe wooncomplex. Telkens als ik daar langs kwam, denk ik weer aan de enige wedstrijd die ik daar heb gezien. Hier is een video van die wedstrijd:

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.