'Israëlische vliegtuigen snuffelden in Iraanse luchtruim'

Sunday, April 01, 2018 |  Redactie Israel Today
Israëlische gevechtsvliegtuigen zouden volgens Arabische media onlangs het Iraanse luchtruim zijn binnengevlogen en in verschillende grote Iraanse steden naar doelwitten hebben gekeken, volgens de Koeweitse krant Al-Jarida.

De betreffende straaljagers behoorden allemaal tot Israëls nieuwe vloot van geavanceerde F-35-stealth-jagers, die de onderzoeksmissie konden uitvoeren zonder te worden ontdekt door de door Rusland geleverde Iraanse luchtverdediging.

De krant berichtte dat twee Israëlische F-35's over Syrië en Irak vlogen, vermoedelijk in coördinatie met Amerikaanse troepen in de regio, voordat ze het Iraanse luchtruim binnenvlogen en hoog boven drie grote Iraanse steden - Bandar Abbas, Esfahan en Shiraz – rondcirkelden.

Alle drie de steden herbergen belangrijke onderdelen van het Iraanse nucleaire programma, en de Israëlische straaljagers oefenden het lokaliseren van deze doelen en keerden daarna veilig terug naar Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.