Groeten uit Israël: Wij wensen u goede feestdagen

Friday, March 30, 2018 |  Dov Eilon
Goede morgen beste lezers,

Vrijdagavond zitten we weer aan een feestelijke tafel en vieren we de Sederavond, de avond van het Pesachfeest. We lezen voor uit de Haggadah en denken aan de uittocht uit Egypte.

Zoals u in onze berichten heeft kunnen lezen, is voor vanavond de zogenaamde 'Mars van de Terugkeer' aangekondigd. Duizenden inwoners van Gaza zullen dan het grenshek met Israël naderen. Dit zou een vreedzame en geweldloze mars moeten zijn, werd van Arabische zijde verzekerd. Desondanks zijn de Israëlische veiligheidstroepen op elk scenario voorbereid, zodat het Pesachfeest in Israël vreedzaam en ongestoord kan plaatsvinden.

In deze video zingt de bekende Amerikaanse Joodse groep Yeshiva-studenten Maccabeats het bekende lied 'Mah Nishtanah'uit de Pesach-hagadah.

Wij, de medewerkers van Israel Today, wensen u en al onze vrienden en kennissen een Chag Pesach Same'achve Kasher, en een goed, gelukkig en vooral vreedzaam Paasfeest. Wij zullen er zondag weer voor u zijn met het actuele en hopelijk uitsluitend goede nieuws uit Israël. Het ga u goed!

Groeten uit Jeruzalem,
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.