Video: Wat betekent 'Palestina' op oude landkaarten?

Friday, March 30, 2018 |  Redactie Israeltoday.nl, Israellycool
Oude landkaarten laten zien dat 'Palestina' van oudsher wordt gebruikt als een geografische term, niet als de naam van een natie of staat. In deze video zien we hoe kaarten uit de tijd ver voor de PLO de waarheid van de Joodse band met het land laten zien.

Na de mislukte opstand van Bar Kochba in de tweede eeuw CE, gaf de Romeinse keizer Hadrianus de naam Palestina, voor administratieve doeleinden, aan de regio die voorheen het Koninkrijk Judea was, in een poging om het land los te maken van zijn Joodse verleden. Om de Joden te pesten koost hij daarvoor de naam van hun aartsvijanden, de Filistijnen

De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), die in 1964 werd opgericht, heeft immers niet gepoogd de Arabieren in Judea en Samaria (de Westelijke Jordaanoever) en Gaza te bevrijden. Destijds werden zij beschouwd als respectievelijk Jordaanse en Egyptische Arabieren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.