Netanyahu bedankt VS voor verlagen van steun aan PA

Thursday, March 29, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de regering van president Trump bedankt, omdat deze de Taylor Force Act heeft aangenomen, die de Amerikaanse financiële steun aan de Palestijnse Autoriteit sterk vermindert, omdat met dit geld terreur wordt bevorderd.

De Palestijnse Autoriteit is er al meer dan tien jaar in geslaagd een groot deel van de internationale hulp te gebruiken om terroristisch geweld tegen Israëli's te stimuleren. Dit is in strijd met de vredesakkoorden die de Palestijnse Autoriteit met Israël heeft gesloten, waarin de Palestijnen zich ertoe hebben verplicht te stoppen met deze ophitsing.

De reden voor het voortduren van deze onhoudbare situatie was dat de internationale gemeenschap veel te bang was om het gevoelige Israëlisch-Arabische vredesproces te verstoren en daarom de schendingen van het Verdrag door het Palestijnse leiderschap negeerde. Maar bij de Amerikaanse president Donald Trump is dat niet mogelijk.

Eerder deze week heeft Trump een wetsvoorstel van het Congres ondertekend waarin de 'Taylor Force Act' is opgenomen, die de Amerikaanse hulp aan de Palestijnse Autoriteit met honderden miljoenen dollars verlaagt totdat deze niet langer een deel van dat geld aan Palestijnse terroristen en hun families geeft.

Het doden van Joden is een lucratieve carrière geworden in door de Palestijnen gecontroleerde gebieden, waarbij de Palestijnse Autoriteit de families van gevangen genomen en overleden terroristen maandelijks 'salarissen' betaalt die ver boven het gemiddelde maandelijkse gezins­inkomen liggen. De laatste tijd zijn deze middelen zelfs rechtstreeks uit de Palestijnse begroting betaald.

Premier Benjamin Netanyahu bedankte de regering van Trump voor het feit dat zij eindelijk actie heeft ondernomen tegen deze onrechtvaardigheid en daarmee het vredesproces een stevige basis heeft gegeven.

Netanyahu zei: 'De nieuwe wet, de Taylor Force Act, is bedoeld om de Palestijnse Autoriteit de honderden miljoenen dollars te ontzeggen die het investeert om terreur aan te moedigen en verkwist voor de families van terroristen en de moordenaars zelf. Ik denk dat dit een zeer sterk signaal uit de Verenigde Staten is, dat daarmee de spelregels veranderen zijn. Het niet bereid om de waarheid van het verleden te accepteren, of, zou ik zeggen, de leugens van het verleden, en daarmee te leven. Ik feliciteer het Congres en president Trump met deze besluiten.'

De Taylor Force Act is vernoemd naar een Amerikaanse student en gepensioneerde Amerikaanse legerofficier die tijdens een bezoek aan Israël in 2016 tijdens een wandeling langs de Jaffa-promenade ten zuiden van Tel Aviv door een Palestijnse terrorist werd neergestoken en gedood.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.