Palestijnse vrouwen mogen ook terroristen zijn

Wednesday, March 28, 2018 |  Redactie Israel Today
In de Palestijnse Autoriteit genieten vrouwen dezelfde rechten als mannen, ook als het om terreurdaden gaat. Dit 'feit' werd enige tijd geleden geprezen door de secretaris van de Palestijnse leider Machmoud Abbas tijdens een ceremonie op 'Internationale Vrouwendag'.

Afbeelding: Arabische meisjes met een bord met de foto van Dalal Mughrabi, een vrouw die wordt gevierd omdat ze meer Joden heeft vermoord dan enige andere terrorist. (Foto: Issam Rimawi/Flash90)

Tayeb Abd Al-Rahim noemde daarbij de terroriste Dalal Mughrabi, die betrokken was bij een van de wreedste terroristische aanslagen in 1978. Zij leidde de ontvoering van een bus op de Israëlische kustweg en de moord op 37 Israëli's, waaronder 12 kinderen.

De secretaris van Abbas noemde haar als voorbeeld van de gelijkheid van vrouwen in de Palestijnse samenleving. 'Sinds het begin van onze revolutie in 1965 is de houding van de PLO, de Fatach, op sociaal gebied duidelijk geworden. Hij zag geen verschil tussen vrouwen en mannen en Dalal Mughrabi, die mannen aanvoerde, is een voorbeeld,' hij zei, volgens een bericht in de Palestijnse krant Al-Hayat Al-Jadid, dat door Palestinian Media Watch werd vertaald.

Op 11 maart was het veertig jaar geleden dat het bloedbad plaatsvond en de Palestijnse Autoriteit heeft dit aangegrepen om jonge Arabische meisjes aan te moedigen de terrorist te imiteren.
Schooldirecteur Nida Abd Rabbo zei tijdens een evenement in de El Bireh meisjesschool, dat het pedagogisch verantwoord is, de terrorist Mughrabi voor te stellen als rolmodel voor de schoolmeisjes, en ook Palestinian Media Watch meldde dit in haar bericht.

De Palestijnse Autoriteit heeft verscheidene overeenkomsten met Israël ondertekend waarin zij zich ertoe verbindt een einde te maken aan alle oproepen tot geweld die tot geweld tegen joden kunnen leiden. Aanhoudende schendingen zoals deze worden door Israël gezien als een groot obstakel voor het bereiken van vrede.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.