Pech: Germania-vliegtuig botst met EL AL-vliegtuig

woensdag 28 maart 2018 |  Redactie Israel Today
Een Duits-Israëlische ontmoeting van een iets ander soort gebeurde woensdagochtend op de luchthaven Ben Goerion. Een Duits vliegtuig van de maatschappij Germania had een lichte botsing met een Israëlisch vliegtuig van EL AL.

Niemand raakte gewond bij het kleine ongeval, maar er was aanzienlijke schade aan de huid, de vliegtuigen waren na de botsing niet luchtwaardig. De passagiers van beide vliegtuigen, die er met een lichte schok vanaf waren gekomen, werden teruggebracht naar de terminal, waar ze moesten wachten op een vervangende vlucht. Het Duitse vliegtuig stond klaar voor vertrek naar Berlijn, terwijl het EL AL vliegtuig zich had voorbereid op vertrek naar Rome.

Volgens berichten in de media was de bestuurder van de trekker, die de Duitse Boeing 737 naar het vliegveld wilde duwen en op de een of andere manier El Al's grote Boeing 767 over het hoofd had gezien, verantwoordelijk voor het ongeval. De schade, te zien op de video van de Israëlische Luchthavenautoriteit, wordt geschat op enkele miljoenen shekels.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.