Drie Israël binnengedrongen terroristen gearresteerd

Tuesday, March 27, 2018 |  Redactie Israel Today
Soldaten van het Israëlische leger hebben dinsdagochtend drie Arabische terroristen gearresteerd nadat zij Israël vanuit de Gazastrook waren binnengedrongen. Ze waren bewapend met granaten en messen.

Afbeelding: Grenshek bij de Gazastrook (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Volgens berichten in de media is bij het incident niemand gewond geraakt. Eerder werden tijdens een patrouille langs het grenshek voetafdrukken gevonden, waardoor de Israëlische veiligheidstroepen werden gewaarschuwd. Onmiddellijk daarna begon het zoeken van het gebied. De bewoners in de buurt van het grenshek met de Gazastrook werd gevraagd in hun huizen te blijven.

De drie terroristen werden op ongeveer 20 kilometer van het grenshek bij de legerbasis Tze'elim gevangen genomen. De gevonden granaten werden onschadelijk gemaakt door een explosieven-expert van het leger met behulp van een robot.

Na de arrestatie van de terroristen werd het sein veilig gegeven en kunnen de inwoners hun dagelijkse routine hervatten. De waakzaamheid van de veiligheidstroepen heeft deze keer een aanval voorkomen.

De terroristen na hun arrestatie.

Politiechef Roni Alsheikh stelde na het incident gerust en zei: 'We werken nauw samen met het Israëlische leger en zijn voorbereid op elke situatie. Op vrijdagavond 30 maart, de avond van Pesach, plant Hamas een zogenaamde 'Mars van Miljoenen' ter gelegenheid van de jaarlijkse Landdag, waarop de inwoners van de Gazastrook bij duizenden naar het grenshek zullen lopen om te demonstreren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.