Politie speurt naar illegale Palestijnse arbeiders

Tuesday, March 27, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische politie is zaterdag begonnen met de zogenaamde 'Operatie Biur Chametz'. Ongeveer 2.300 grenswachten, vrijwilligers en politieagenten hebben in Israël binnen de groene lijn gezocht naar Palestijnse arbeiders die zich illegaal in Israël ophouden.

Afbeelding: Grenspolitie bij de ingang van de Jeruzalemse stadswijk Isawija (Archieffoto: Yonatan Sindel/Flash90)

'Biur Chametz' wordt het traditioneel schoonmaken van het Joodse huis voor Pesach genoemd, waarbij alles wat gezuurd is en dus niet koosjer voor Pesach uit het huis wordt verwijderd.

Tijdens de grootschalige operatie werden in totaal 569 verdachten gearresteerd. Onder hen waren er 468 illegale Palestijnse arbeiders, 17 mensen die ervan werden beschuldigd onderdak te bieden aan illegale arbeiders, 24 gearresteerden worden ervan verdacht illegale arbeiders te hebben vervoerd en 8 mensen worden ervan beschuldigd hen in dienst te hebben genomen.

Bij de huiszoekingen richtte de politie zich echter niet alleen op mensen. A;s 'bijvangst' werd acht kilo drugs in beslag genomen, evenals met vier gestolen voertuigen, twaalf motorfietsen en tientallen motoren en motor-onderdelen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.