Bewoners van Amona naar nieuwe nederzetting Amichai

Monday, March 26, 2018 |  Redactie Israel Today
Na 14 maanden wachten is het eindelijk zover. Vandaag verhuizen 30 families, die in februari 2017 verdreven werden uit hun nederzetting Amona en sindsdien ondergebracht waren in een hostel in Ofra, naar de nieuwe nederzetting Amichai, waar een nieuw huis op hen wacht.

Gisteren zijn al enkele families in Amichai aangekomen om naar hun nieuwe huizen in gebruik te nemen, meldt nieuwssite Ynet. Vandaag zal de nieuwe nederzetting officieel in gebruik worden genomen, in aanwezigheid van de voorzitter van het district Binjamin. Het gaat om de eerste officieel gestichte nederzetting in Judea en Samaria sinds 25 jaar. Na de Pesachvakantie worden er nog 15 families in Amichai verwacht. Later zullen er 1100 gezinnen wonen.

Het nieuwsportaal Arutz Sheva berichtte vandaag over een bezoek aan de nieuwe nederzetting. Ze bezochten de familie Nazri in hun nieuwe huis. 'We hebben een moeilijk jaar gehad,' zei Yehoyada Nazri, 'Zonder ons geloof dat het zou lukken en een nieuwe nederzetting en huis zouden krijgen, zouden we het niet hebben overleefd. De laatste nachten heb ik niet kunnen slapen, ik ben net zo opgewonden als voor de geboorte van een nieuwe baby.'


De nieuwe nederzetting Amichai

De gezinnen zullen Pesach in hun nieuwe huizen vieren. Het wordt een heel bijzondere Sederavond, want al een jaar en twee maanden hebben we niet meer bij elkaar gezeten en we zien er naar uit, aan de feesttafel te zitten,' zei Nazri, 'Ik hoop dat de permanente huizen spoedig worden gebouwd, het land wordt bewoond en honderden andere huizen worden gebouwd.

'Amona zal bij ons blijven, 20 jaar van ons leven brengen we mee hierheen. Maar we kijken naar de toekomst en bedanken alle leden van Bnei Akiba die hun tijd hebben opgeofferd om ons te helpen. Dit is een deel van de omhelzing die we van mensen in heel Israël hebben gekregen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.