Trump haalt weer vriend van Israël naar het Witte Huis

Sunday, March 25, 2018 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse president Donald Tromp heeft donderdag weer een wijziging in de staf van het Witte Huis bekend gemaakt, die wijst op de voorbereiding van een verandering in het Midden-Oostenbeleid in het voordeel van Israël.

Na het wegsturen van voormalig miister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson ontsloeg Trump ook zijn Nationale Veiligheidsadviseur, H.R. McMaster. Beide mannen werden vervangen door fervente aanhangers van de Joodse Staat en even fervente tegenstanders van de nucleaire overeenkomst met Iran van voormalig president Barack Obama.

Tillerson werd vervangen door voormalig CIA-directeur Mike Pompeo. En dit weekeinde werd bekend gemaakt dat de nieuwe Nationale Veiligheidsadviseur van Trump de voormalige ambassadeur van de VS bij de VN John Bolton wordt.

Bolton (foto) staat bekend als ultraconservatief, hij denkt dat Iran voor het te laat is moet worden gebombardeerd, en hij steunt Israël standvastig in zijn conflict met regionale tegenstanders.

Deze veranderingen duiden niet alleen op een serieuze verschuiving in het beleid ten aanzien van Iran, maar zouden ook reden moeten zijn voor grote bezorgdheid bij de leiding van de Palestijnse Autoriteit, die de laatste tijd haar uiterste best heeft gedaan om Tromp tegen te werken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.