Acht maanden gevangenisstraf voor Ahed Tamimi

Thursday, March 22, 2018 |  Redactie Israel Today
De militaire rechtbank in Ofer veroordeelde woensdag de 17-jarige Ahed Tamimi tot acht maanden gevangenisstraf. Zij werd beschuldigd van het slaan en schoppen van twee Israëlische soldaten in haar dorp Nabi Saleh (artikel). Ze kreeg ook een boete van 5000 shekel (1200 euro).

Afbeelding: Ahed Tamimi voor de militaire rechtbank in Ofer (Foto: Flash90).

De uitspraak is gedaan in het kader van een overeenkomst. Daarin werd Ahed Tamimi in vier zaken schuldig bevonden: De aanval op de soldaat, die in een video is opgenomen, aanzetten tot geweld en twee eerdere gevallen van intimidatie van Israëlische soldaten.

Ook haar neef Nur werd veroordeeld voor het incident met de soldaten en kreeg een gevangenisstraf van vijf maanden. Daarnaast kreeg Ahed nog vijf maanden voorwaardelijk opgelegd, die zij zal moeten uitzitten als zij zich de komende drie jaar opnieuw schuldig maakt aan geweld. Als zij soldaten intimideert, moet ze twee maanden terug naar de gevangenis.

De moeder van Ahed Tamimi werd ook veroordeeld tot gevangenisstraf. Wegens het helpen bij de op video vastgelegde daad, het aanzetten tot geweld en het al eerder hinderen van soldaten tijdens hun dienst werd zij veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf en een boete van 6.000 shekel (1.500 euro) .

Ahed Tamimi en haar neef slaan Israëlische soldaten

De familie Tamimi staat bekend om hun provocaties. Vader Bassam is een bekende activist van Fatach. Nadat zijn dochter was gearresteerd, werd hij door de Palestijnse leider Machmoud Abbas geprezen voor zijn dochter en voor de regelmatige protesten in zijn dorp. Ahed Tamini wordt beschouwd als een symbool van de Palestijnse strijd. Al sinds haar twaalfde was ze te zien in protesten, waar ze Israëlische soldaten toeschreeuwt en bedreigt. Sinds haar arrestatie is ze een held. Of de door de rechtbank opgelegde gevangenisstraf hen nu van toekomstige acties zal weerhouden, valt nog te bezien.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.