Mijnen worden geruimd bij doopplaats Qasr al Yahud

Tuesday, March 20, 2018 |  Redactie Israel Today
Israël is dinsdag begonnen met het ruimen van landmijnen bij de doopplaats Qasr al Yahud, nabij Jericho en de Dode Zee, waar Jezus zou zijn gedoopt door Johannes de Doper. Hiervoor wordt een oppervlakte van ongeveer een miljoen vierkante meter doorzocht.

(Foto's: Israëlisch ministerie van Defensie)

Verwacht wordt dat nabij de Jordaan niet minder dan 3000 mijnen en andere explosieven zullen worden opgespoord, allemaal overblijfselen van de Zesdaagse Oorlog.
De actie wordt uitgevoerd door de Israel National Mine Action Authority (INMAA) in samenwerking met HALO Trust, een internationale stichting voor het opruimen van mijnen.

Marcel Aviv, directeur van INMAA, zei: 'Dit is een zeer spannende en langverwachte dag. De mijnruiming op de doopplaats, deze voor velen zo belangrijke plaats, is een unieke en prachtige kans. Het schoonmaken en vrijgeven van dit gebied en de mogelijkheid om het terug te geven aan zijn religieuze leiders is een project waar we erg trots op zijn.

De Israel National Mine Action Authority, die in 2011 is opgericht als onderdeel van de IDF, is verantwoordelijk voor het opruimen van alle gebieden waar mijnen liggen en die niet relevant zijn voor de veiligheid van Israël. Het vermindert de risico's voor de lokale bevolking en maakt zo civiele ontwikkeling in deze gebieden mogelijk.

Sinds zijn oprichting heeft de INMAA tienduizenden soorten mijnen van allerlei soorten opgeruimd, verspreid over duizenden hectaren land door heel Israël. De vrijgekomen grond zal worden omgevormd tot toeristische parken, natuurreservaten, landbouwgrond en meer.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.